Otoszkópok - Szín - GREEN (zöld)

Az otoszkóp vagy auroszkóp egy olyan orvosi eszköz, amelyet a fülek vizsgálatára használnak. Az orvos otoszkóp segítségével megvizsgálja a fül és a dobhártya külső részét. A dobhártya egy rostos membrán, amely a porcos lebeny által alkotott külső fület és a külső hallójáratot választja el a középfültől. Az otoszkóp felépítése nagyon egyszerű. A készüléknek hosszú fogantyúja van, általában könnyű fogást biztosító kialakítású. A fogantyú egyik végén erős fény és nagyító található.

Az orvos egy eldobható tükörszemet helyez az otoszkópba, a fül meghúzásával kiegyenesíti a páciens hallójáratát, és behelyezi az otoszkópot, hogy belenézzen. Egyes esetekben az otoszkópon lehet olyan hely, amely lehetővé teszi az orvos számára, hogy olyan eszközöket helyezzen be, amelyekre szükség lehet a probléma megoldásához. Az otoszkóp potenciálisan kilátást nyújt a hallójáratra és a dobhártyára vagy a dobhártyára.

Tekintettel arra, hogy a dobhártya a külső hallójáratot a középfültől elválasztó határ, jellemzői a középtér különböző betegségeire utalhatnak. A fülvizsgálat oka elsősorban a fülben és a fül közelében fellépő fájdalom, hallászavar vagy fülzúgás. Az otoszkópokat hagyományosan (izzóként) vagy száloptikával együtt árulják. A száloptikás otoszkópok nagyobb fényerővel rendelkeznek, és F.O betűkkel vannak jelölve. (optikai szál). A száloptikával ellátott otoszkópok tovább oszthatók a dióda típusaira - xenon, halogén, jég. Mindegyik lámpának megvannak a maga további előnyei.